De tentoonstellingen zijn te bezichtigen tijdens alle openbare evenementen.

We zijn trots om te vermelden dat we maar liefst tien tentoonstellingen hebben tijdens de Landschapstriënnale 2017:

Entree objecten

Langs de doorgaande wegen die PARK21 van noord naar zuid doorkruizen komen ‘Entreeobjecten’. Dit zijn Polderfiguren van historische personen. Deze personen hebben allemaal een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling de Haarlemmermeerpolder. De kunstobjecten zijn geschapen door kunstenaar Rischard van Os.
Jongeren en jongvolwassene zijn er deze zomer met hun camera op uit gegaan. Ze hebben het landschap van de toekomst vastgelegd op film of animatie. De 10 beste video’s per leeftijdscategorie zijn tot 30 september geëxposeerd. Klik hier voor meer Informatie
 

Tentoonstelling Raymond Barion

De prachtige tentoonstelling van Raymond Barion – Parallel Perspectives. Dit overzicht van de Belgisch-Nederlandse kunstenaar toont schilderijen, tekeningen, studies en ruimtelijke objecten. De desolate landschappen, met karakteristieke elementen van neon en architectuur, maakt hij sinds 1980. Vol verlaten machinerie, mythische decors en alternatieve toekomstvisies kunnen ze gezien worden als een rake voorspelling van de onrust van vandaag. klik hier voor meer informatie.

SPOT ON

Deze tentoonstelling laat zien hoe het Nederlandse landschap kan worden ingezet voor het vestigingsklimaat. Door 12 pilotprojecten is er gewerkt aan beter ontsluiting en beleidsinstrumentaria voor het landschap en aan woon- en werkmilieus.
Benieuwd wat er de afgelopen 43 jaar veranderd is in Nederland? Op 52 locaties in Nederland, heeft Cleo Wächter foto’s gemaakt van het zelfde standpunt als Reinjan Mulders 43 jaar geleden deed. Bekijk deze subtiele tot ingrijpende veranderingen! Klik hier voor meer informatie.
 

Nationaal perspectief energie en ruimte

De doelstelling is in 2050 CO2 neutraal te zijn. Nederland moet hiervoor nog flink aan de weg timmeren. Massaal vegetariër? windenergie op zee opwekken? Of verhuizen we op naar een plek op fietsafstand van ons werk? Deze tentoonstelling laat één van de oplossingen zien.
 

Noord-Holland opgewekt

‘Noord-Holland opgewekt’ neemt je mee terug in de tijd en vervolgens naar de toekomst. De opwekking van energie zorgt voor verandering van het landschap. Vroeger en nu nog steeds. Hoe zorgen wij er voor dat we in de toekomst genoeg energie hebben?
 
Een indrukwekkende buitententoonstelling. De winnaars van de fotografiewedstrijd ‘Het Volgende Landschap’ stellen hun foto’s tentoon. Een deskundige jury heeft de 24 meest indrukwekkende foto’s geselecteerd. Klik hier voor meer informatie.
 

Prachtlandschap Noord-Holland

Fotograaf Theo Baart heeft op indrukwekkende wijze het open landschap van Noord-Holland vastgelegd. De 62 foto’s zijn gemaakt in het kader van de actualisatie van de Leidraad Landschap en Cultuurhistorie. Klik hier voor meer informatie.
 

Panorama Over PARK21

Het kavel achter de locatie van de Landschapstriënnale is onlangs door gemeente Haarlemmermeer aangekocht om te ontwikkelen. Dit panorama geeft een mogelijk beeld van deze ontwikkeling. Deze verbeelding laat het contrast tussen de Polderlaag en Parklaag zien. Klik hier voor meer informatie.
 

Magic Box

Magic Box is een kunstobject en camera obscura. De installatie is mysterieus en sober in eenvoud. Het object laat bezoekers nadenken over de wijze waarop vernieuwing onze manier van leven kan verrijken door de wereld anders te bekijken. Klik hier voor meer informatie.
 

Ontdek de omgevingskwaliteit van Nederland

De enorme luchtfoto is een ‘reproductie’ van NoordHolland op schaal 1:2000. In één oogopslag zie je je eigen huis, je favoriete plek of de route naar je werk in relatie met de omgeving. Het is even simpel als doeltreffend. Klik hier voor meer informatie.

Tentoonstelling expositie

 

Tentoonstellingen Haarlemmermeer

Veel van deze tentoonstellingen zullen te zien zijn op de hoofdlocatie van de landschapstriënnale in PARK21. PARK21 is een groot park gelegen in de omgeving van het Haarlemmermeer. Om precies te zijn op:
Landgoed Kleine Vennep
Hoofdweg 1041
Nieuw-Vennep,
2152 LJ Haarlemmermeer
Klik hier voor de overige locaties van de Landschapstriënnale.
 
Het prachtige park biedt de ideale omgeving voor expo’s en tentoonstellingen. PARK21 is een duurzame bestemming midden in de polder tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Het is de plek waar stad en land elkaar ontmoeten. PARK21 heeft een oppervlakte van circa 1.000 hectare. In de toekomst wordt PARK21 het groene, recreatieve centrum voor inwoners van Haarlemmermeer en ver daarbuiten.