Het is een van de grootste landschappelijke structuren die in de provincie Noord-Brabant te vinden is: de Zuiderwaterlinie, een stelsel van forten, vestingstadjes en inundatiegebieden dat in de 16e eeuw door Menno van Coehoorn is aangelegd.

Door de ligging op de grens van klei en zand is een divers landschap ontstaan dat tal van mogelijkheden biedt. De 5 stellingen, oftewel regio’s hebben een aantal gebiedsopgaven gedetecteerd. In het Landschapslaboratorium Zuiderwaterlinie doen studenten van verschillende opleidingen, in een vijftal ateliers, onderzoek naar gebiedsopgaven, naar aanleiding van een opdracht/opgave vanuit een stelling. Hierover houden ze contact met docenten, heemkundigen en andere liniebouwers.

Betrokken partijen:

Alliantie Zuiderwaterlinie, Staatsbosbeheer, Van Hall-Larenstein, HAS ’s-Hertogenbosch – Landschap, Wageningen University & Research – Landschapsarchitectuur & planning, Vrije Universiteit Amsterdam –  Erfgoedstudies, HAS – Geovisualisatie, Academie van Bouwkunst, Willem de Kooning Academie, Samenwerkingsverband Leiden-Delft-Erasmus – Heritage, TU Delft -Landschapsarchitectuur, Leiden Applied Archeology, KunstLoc

Locatie:
Zuiderwaterlinie

Blijf op de hoogte van de activiteiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Follow us
#landschapstriennale