Fietsroute Helend Landschap

donderdag 29 april 2021
Fietsen door het Helend Landschap van Van Gogh Nationaal Park
Van Gogh Nationaal Park Helend Landschap Route: lancering van de Brabant Vertelt fietsroute-app ‘Het Helend Pad’

Tijdens de Helend Landschap Dag in november 2020 werd het eerste deel van de Van Gogh Nationaal Park Helend Landschap Route geopend. Zie de route hier.

Op 29 april 2021 zal tijdens het Landschapslaboratorium deze verder uitgebreide route worden gelanceerd in de app Brabant Vertelt ‘Het Helend Pad’  Deze app neemt je 45 plezierige fietskilometers mee door het landschap waar Van Gogh zich prettig voelde en dat hem inspireerde. Met geluid, beeld en bijzondere informatie over landschap, natuur en cultuur word je meegenomen op reis langs deze verhalen. Een ronde vanaf Udenhout, via Helvoirt, de Oisterwijkse bossen en vennen en langs het inspiratiecentrum van Nature for Health in Berkel-Enschot. De route is ontwikkeld door boswachter Frans Kapteijns in het kader van Brabant Vertelt van Kunstloc Brabant, in samenwerking met Nature For Health.

Deze lancering van de app is de aftrap voor de verdere uitrol van de Helend Landschap Route in het gehele Van Gogh Nationaal Park, zowel op regionaal als lokaal niveau.

De Helend Landschap Route levert tevens een bijdrage aan de zeer noodzakelijke verspreiding van bezoek aan natuurgebieden en landelijk gebied.