Assisië Dialoog Helend Landschap

donderdag 29 april 2021
12:00 –
13:00 uur
Assisië Dialoog Helend Landschap

Op 29 april 2021 tussen 12.00 – 13.00 uur vindt de online Assisië Dialoog Helend Landschap plaats.

Tijdens deze online dialoogtafel gaan we met elkaar in gesprek over de vraag wat het landschap – en in het bijzonder het landschap van Landpark Assisië – kan betekenen voor het ontwikkelen van nieuwe vormen van zorg en samenleven. Deze dialoogtafel wordt georganiseerd in het kader van het Landschapslaboratorium Helend Landschap tijdens de Landschapstriënnale 2021.

Het doel van de Assisië Dialoog Helend Landschap is op de eerste plaats met elkaar de waarde van het landschap van Landpark Assisië (en omgeving) vanuit verschillende perspectieven te verkennen. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over mogelijkheden die dit landschap in zich draagt voor het tot ontwikkeling laten komen van nieuwe vormen van zorg en samenleven. Deelnemers Aan de dialoogtafel wordt deelgenomen vanuit de Boomkwekers van Biezenmortel, Van Gogh Nationaal Park, Gemeente Tilburg, Studio Assisië, Nature For Health, Fontys Hogescholen, medewerkers van zorgorganisatie Prisma en bewoners van het Landpark.

Fontys Studenten van de Fontys Academie Architectuur en Stedenbouw hebben in het afgelopen jaar enkele scenario’s ontwikkeld die gaan over de verbinding tussen het Landpark en haar omgeving. Deze scenario’s, die zijn uitgewerkt in het kader van het programma common ground van Studio Assisië.