over de inzet van concrete landschappelijke kwaliteiten om de kenniseconomie en de stedelijke attractiviteit te ondersteunen.

Locatie

De Groene Corridor, de 20 kilometer lange groene, culturele verbinding tussen Strijp-S in Eindhoven en de Markt in Oirschot

Vaandeldragers van dit Landschapslaboratorium

Gemeente Oirschot, gemeente Eindhoven, Brabants Landschap

Beoogde partners

Brainport Development, Vereniging Deltametropool, Van Gogh Nationaal Park, Van Gogh Heritage Foundation

Over Landschapslaboratorium ‘High Tech – High Green’

Een aantrekkelijk landschap is belangrijk voor de kenniseconomie. Met zorg voor landschap, milieu en cultuur kun je het verschil maken, beseffen we in Brabant. Sterker nog: het zijn randvoorwaarden voor een hoogwaardig profiel van een innovatieve omgeving.

Een prachtig uitgangspunt, maar hoe combineer je ‘landschap’ en ‘kenniseconomie’ met elkaar? Hoe kan de landschappelijke kwaliteit bijdragen aan die high tech omgeving en daar actief voor worden ingezet? En hoe ziet een zogenoemde landschapsmetropool er eigenlijk uit? Naar het antwoord op deze en andere prangende vragen gaan we in dit Landschapslaboratorium op zoek. Zo willen we ook gaan ontdekken hoe we het landschap in de steden kunnen laten doordringen. En vice versa, dus of bepaalde stedelijke voorzieningen een plaats kunnen krijgen in het landschap en welke rol Van Gogh Nationaal Park kan spelen bij het aantrekken van talent in de regio.

De Groene Corridor tussen Eindhoven en Oirschot is het decor van dit Landschapslaboratorium, precies dáár waar stad en land in elkaar overvloeien.