Oproep Gebiedsaanmeldingen Landschapstriënnale 2026

Oproep Gebiedsaanmeldingen Landschapstriënnale 2026

Oproep Gebiedsaanmeldingen Landschapstriënnale 2026

Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. Terwijl de Landschapstriënnale 2023 – Dynamische Waddendelta dichterbij komt, kijken we ook al vooruit met de publicatie van de oproep voor de editie 2026.

Het doel van de 7e Landschapstriënnale is het bewustzijn van de waarden die in het cultuurlandschap van vroeger, nu en later zijn verankerd te versterken. En ook de betrokkenheid daarmee van boeren, burgers, bestuurders, beheerders en bedrijven, te vergroten. Met elkaar richten we ons op de vraag hoe onze leefomgeving er de komende decennia gaat uitzien. Wat zijn de drijvende krachten achter de veranderingen in het landschap? Welke inspanning mogen we van overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en van burgers verwachten? En vinden onze kinderen het Nederlandse landschap straks ook nog leefbaar?

De Landschapstriënnale stimuleert het gesprek tussen belanghebbenden onderling en tussen belangstellenden en professionals over de kansen en de oplossingen voor het landschap van de toekomst. We nodigen regio’s uit zich kandidaat te stellen als gastlocatie en initiator van de Landschapstriënnale 2026.

Meer weten? Vul dit aanvraagformulier in en ontvang de oproep in de mail. De inzendtermijn voor gebiedsaanmeldingen sluit op 15 april 2023.