Over de Landschapstriënnale

De Landschapstriënnale is een manifestatie op basis van een flexibel format met exposities, seminars, debatten, excursies, optredens en andere bijeenkomsten, gericht op verleden, heden en toekomst van het Nederlandse landschap. De triënnale is elke drie jaar te gast in een andere regio, zodat steeds een focus kan worden gelegd op specifieke opgaven, ontwikkelingen en thema’s.

De Stichting Landschapstriënnale heeft de volgende doelstellingen:
• Verbreden van de maatschappelijke betrokkenheid bij het landschap door nieuwe partijen de gelegenheid te bieden hun verantwoordelijkheid te nemen.
• Verdiepen en bestendigen van inzichten over het landschap door het op een creatieve manier te onderzoeken, te verbeelden en de opgedane ervaringen te delen.
• Versnellen van de ontwikkelingen in het landschap door het bieden van een podium voor innovatie, het leggen van verbindingen en het stimuleren van initiatieven.

De organiserende regio is trekker van de het programma en de activiteiten en regisseert de voorbereiding. De Stichting Landschapstriënnale staat voor de signatuur, de kwaliteit en het format, adviseert de gastregio, ondersteunt de communicatie en brengt haar (inter)nationale netwerk in.

Bestuur landelijke Stichting Landschapstriënnale

Jandirk Hoekstra

Voorzitter

Ben Kuipers

Ben Kuipers

NVTL

Bert harmelink

Bert Harmelink

BNSP

Ellen Wilms Algemeen lid

Ellen Wilms

NL Ingenieurs

Hanna Prinssen

Arcadis

Raad van advies

An van Veen

An van Veen

Staatsbosbeheer

Berthe Jongejan

Berthe Jongejan

RCE

Rienke groot

Rienke Groot

CRa

Financiering

Voor de financiering van haar activiteiten is de Stichting afhankelijk van fondsen, subsidies en sponsorgelden. Mocht u interesse hebben om bij te dragen aan de realisatie van de doelstellingen van de Stichting Landschapstriënnale, neem dan contact op via info@landschapstriennale.com.

Organisatie en communicatie

Onze agent Nancy Arkema is bereikbaar via mail@nancyarkema.com.  

Pers en media kunnen contact opnemen met Jannemieke van Dieren via communicatie@landschapstriennale.com.