LANDSCHAPSTRIENNALE 2017 The and…

LANDSCHAPSTRIENNALE 2017 The and…

HET VOLGENDE LANDSCHAP is besproken, maar het laatste is er nog lang niet over gezegd!

De hele maand september bezochten duizenden bezoekers meer dan 60 programma’s. Op en rond Landgoed Kleine Vennep middenin de polder van de Haarlemmermeer was het elke dag een komen en gaan van bewoners, omwonenden, scholieren, studenten, gezinnen, wetenschappers, fotografen, kunstliefhebbers en nog veel meer mensen die het landschap elk op hun eigen manier kwamen vieren. Ook de wind, de Amerikaanse rivierkreeften in het gras, de regen en de zon deden naar hartelust mee. 

Wij willen iedereen bedanken die de vierde editie van de Landschapstriënnale tot zo’n enorm succes heeft gemaakt.

In het bijzonder Dirk Molenaar en zijn familie, die ons en iedereen van harte welkom heette op zijn Landgoed Kleine Vennep, maar ook allle (programma)partners die elk op een eigen manier een prachtige bijdragen hebben geleverd.

Over drie jaar zijn we te gast in Brabant bij Het Groene Woud.
Maar we blijven in de tussentijd niet stilzitten; Het Volgende Landschap blijft komen.
We houden je op de hoogte via onze website, de nieuwsbrief en social media.

Een speciale publicatie over deze 4e editie is in de maak.

Het land leeft lang en mensen leven kort.
Het landschap is een zaak van eeuwen, en zelfs snelle veranderingen duren decennia. Het landschap wordt niet alleen gebruikt en beleefd, maar ook gemaakt door mensen.

En hoe voortvarend mensen ook te werk gaan, hoe ongeduldig we ook zijn, we zullen altijd rekening moeten houden met de lange adem van het land. […]

Iedereen die zich met het maakwerk van het landschap bemoeit, doet dat voor een korte periode, ook al is het een mensenleven lang.

Fred Feddes (uit Kroniek #15)

Deel dit bericht