Studentenateliers Zuiderwaterlinie: storymap en nieuw ontwerp Fort Prins Hendrik

Studentenateliers Zuiderwaterlinie: storymap en nieuw ontwerp Fort Prins Hendrik

De Zuiderwaterlinie maakt als landschapslaboratorium onderdeel uit van de Landschapstriënnale 2021. Een onderdeel van de programmering zijn de studentenateliers.

Studenten van diverse opleidingen op het gebied van landschap gaan in de periode van januari 2020 tot en met maart 2021 aan de slag met vragen uit de verschillende regio’s oftewel stellingen. Zo werd aan studenten van HAS Geodesign de vraag gesteld hoe de Zuiderwaterlinie letterlijk op de kaart gezet kan worden om mensen bekender te maken met dit prachtige stukje erfgoed. Het resultaat is een inspirerende digitale storymap en animaties van personages die een stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie. Bekijk de storymap > hier.

Spatial Design student Simon van Soolingen van de Willem de Kooning Academy maakte een plan voor de herbestemming van Fort Prins Frederik. Gelegen op een eiland moest dit fort ten tijden van oorlog zelflvoorzienend zijn. Dit vormt de basis van het nieuwe ontwerp. Bekijk het hele project > hier.

Deel dit bericht