Theaterfestival Grazende Zwaan verrast groot publiek

Theaterfestival Grazende Zwaan verrast groot publiek

Het splinternieuwe theaterfestival Grazende Zwaan was het theaterhoogtepunt van de Landschapstriënnale. De Grazende Zwaan bracht afgelopen weekend 3 dagen lang locatietheater op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Het familiefestival beleefde in een gastvrije en ontspannen sfeer een succesvolle eerste editie met ruim 3.000 bezoekers.
/
/
Karavaan, buitengewoon theater op locatie, bracht een gevarieerd programma met 15 verschillende activiteiten naar de polder; van theater op het erf tot muziektheater in de boerenschuur en van familievoorstellingen in de geitenwei tot ervaringen in het landschap. Terwijl op vrijdag en zaterdagochtend de rivierkreeften nog door het natte gras ploegden, scheen de zon daarna volop.
/
Vooral op zondag genoot het toegestroomde publiek van het heerlijke weer en de uiteenlopende buitenactiviteiten: de verrassende act van de Gillende Keukenprins, het pretconcert Mambo Jambo en de swingende DJ Frietmachine. Het was voor jong en oud genieten op de boerderij van Dirk Molenaar.
/
Ook het locatietheater van Grazende Zwaan werd volop bezocht; de landelijke première van Buurman in de Natuur liet de kinderen op de boerderij volledig opgaan in de elementen van de natuur. De muzikanten van Bach in de Bagger kregen een overvolle boerenschuur massaal aan het meezingen. Nynke Laverman ontroerde zichtbaar in een uitverkochte boerderij en kinderen lachten hardop bij het muzikale Koning van Katoren.
/
De speciale polderversie van de Oerol-hit Windstilleven trok veel aandacht, op verschillende plekken in het boerenland beleefden mensen een prachtige voorstelling over tijd en het landschap. Gelaarsd stapten bezoekers dapper door het modderige akkerland en gingen huiswaarts met een bijzondere theaterervaring: “in windstilte genoten van theater, landschap en de elementen” en “alsof de tijd even stil stond”.
 /
Het smaakt naar meer, volgens bezoekers van het festival. De volgende editie Grazende Zwaan is van 14 t/m 16 september 2018. Meer informatie op grazendezwaan.nl. Nog t/m 30 september kun je op de mooie locatie van Grazende Zwaan terecht voor het programma van de Landschapstriënnale.

 

Deel dit bericht