Voorbereidingen Landschapstriënnale 2021 hervat

Voorbereidingen Landschapstriënnale 2021 hervat

Op 4 november zijn de voorbereidingen voor de Landschapstriënnale 2021 hervat. Het festival werd vanwege de Coronacrisis verplaatst van september 2020 naar april 2021. De gastregio blijft dezelfde; Van Gogh Nationaal Park in Noord Brabant. En hoewel iedereen graag het landschap live met elkaar wil beleven, oriënteert de organisatie zich gezien de huidige situatie op een hybride vorm waarbij de activiteiten deels online en deels offline plaatsvinden.

Het bestuur van de Landschapstriënnale 2021 heeft besloten om het evenement in april 2021 in ieder geval door te laten gaan. Aan het woord bestuurslid Eric Luiten: “Ons uitgangspunt is dat het fysieke landschap centraal blijft staan en dat we de restricties die waarschijnlijk tezijnertijd nog gelden op een creatieve manier in ons voordeel ombuigen. Denk bijvoorbeeld aan livestreams, videoreportages, drive-in bijeenkomsten et cetera.”

Bij de tien Landschapslaboratoria, die de hoofdrol spelen in het programma, is er veel enthousiasme om er een sterk evenement van te maken, in welke vorm dan ook. De ideeën voor het programma variëren van een loopestafette tot een internationale conferentie en van films tot presentaties van leerlijnen, alles zowel online als in het landschap en met duidelijke verbindingen daartussen.

We tellen vanaf nu af naar april 2021. Dan verandert van Gogh Nationaal Park in een groot laboratorium waarin oplossingen verkend, opgaven gecombineerd en duurzame landschappen ontworpen worden. Van Gogh Nationaal Park vormt daarvoor de ideale gastregio. Deze vijfde Triënnale is als vrije ruimte dé plek om met elkaar te kijken hoe we met de huidige maatschappelijke opgaven en hun landschappelijke gevolgen om moeten gaan.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg de Landschapstriënnale op de social media.

Deel dit bericht