7 oktober 2020: Helend Landschap Dag

We kennen allemaal de helende werking van bijvoorbeeld zee en bergen. Maar dicht bij huis vinden we ook landschappen die helpen om te ontspannen en zorgen los te laten. Van “microlandschappen” zoals je eigen tuin tot nationale parken. Het Van Gogh Nationaal Park, in de provincie Noord-Brabant, is een gebied met veel potentie om landschap en gezondheid aan elkaar te koppelen. Vincent van Gogh zelf werd geïnspireerd door het (Brabantse) landschap. Hij had de natuur ook hard nodig voor zijn mentale gezondheid.

De coronacrisis heeft ons laten zien dat de fysieke en mentale gezondheid van mens en natuur onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden: geen gezonde mens zonder een gezonde aarde.

Het is van groot belang dat de positieve relatie tussen natuur en gezondheid hoge prioriteit krijgt. Daarbij moeten we ook denken aan de mentale impact van de coronacrisis.

Op de Helend Landschap Dag kunt u het helend landschap zien, voelen en ervaren, op verscheidene sprankelende manieren.  Op twee locaties in Midden-Brabant zullen helend landschapsactiviteiten plaatsvinden, te weten op het Inspiratie Centrum Nature For Health (Berkel-Enschot) en op de Broedplaats De Steenfabriek Udenhout.
De locaties worden verbonden door het Helend Landschap Pad, een eerste deel van een Helend Landschap Route door het gehele Van Gogh Nationaal Park. U bent van harte welkom om deel te nemen aan de publieksactiviteiten van de Helend Landschap Dag! En wilt u vanuit uw huis of werkplek deelnemen, dan kan dat ook.

Kijk voor het programma en om u in te schrijven op http://www.helendlandschap.nl

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Follow us
#landschapstriennale

© Landschapstriennale | Privacy statement