Boer en eigenaar Landgoed Kleine Vennep, Dirk Molenaar krijgt een speciale rol

Boer en eigenaar Landgoed Kleine Vennep, Dirk Molenaar krijgt een speciale rol

Collectief Walden brengt dit weekend hun Oerol-hit Windstilleven op landgoed Kleine Vennep tijdens het nieuwe theaterfestival Grazende Zwaan. Molenaar, zelf ook gefascineerd door de thema’s tijd en landschap, speelt een speciale rol.

In Windstilleven is de hoofdrol weggelegd voor heel veel wind. Zonder elektriciteit maakt het kunstenaarscollectief Walden een live-film. Een landschappelijke ervaring over weidsheid en geslotenheid, over vasthouden en loslaten, over verdergaan en stil blijven staan.

In de eerste ontmoeting van de kunstenaars met de boer bleken ze eenzelfde fascinatie te hebben voor leef-tijd en tijdsbeleving. Molenaar wist direct een verhaal op te dissen over Korte Metten (van de uitdrukking korte metten maken) en hoe dat wij aan onze tijdsindeling komen als 60 seconden. Nu heeft Molenaar dus een mooie rol met eigen inbreng bij de voorstelling Windstilleven. De voorstelling speelt op zijn eigen boerderij en land.

Windstilleven speelt in totaal 5 keer op 15, 16 en 17 september en bezoekers krijgen daarbij ook een boerenmaaltijd geserveerd.

Theaterfestival Grazende Zwaan brengt naast Windstilleven veel locatietheater voor jong en oud op en om de boerderij. Van de vrolijke voorstellingen Koning van Katoren en Buurman in de natuur tot het pretconcert Mambo Jambo en straattheater met de Gillende Keukenprins.

Meer info: grazendezwaan.nl

Deel dit bericht