De ambities van de Landschapstriënnale 2020

De ambities van de Landschapstriënnale 2020

In 2020 zijn Nationaal Landschap Het Groene Woud (HGW/VGNP i.o.) en Van Gogh Nationaal Park in oprichting (VGNP i.o.) gastregio voor de vijfde Landschapstriënnale in Nederland. De grote interesse voor deze aankomende editie is nu op allerlei fronten aanwezig. Inmiddels sluiten diverse partners en parents zich aan. Samen met deze partijen wordt het uiteindelijke programma van de Landschapstriënnale 2020 gevormd. Maar wat zijn de voornemens en de plannen? Lees het in het ambitiedocument.

 

De organisatie van de LT 2020 in het (Midden) Brabantse Landschap is niet alleen een enorme uitdaging maar vraagt vooral ook heel veel ambitie. Die ambitie is neergelegd in dit “Ambitiedocument Landschapstriënnale 2020 HIGH GREEN”. Om die ambitie vorm en inhoud te geven zijn naast energie en daadkracht ook allerlei soorten ondersteuning nodig. In het Ambitiedocument is aangegeven op welke wijze wij dat (gaan) opbouwen, wat we willen bereiken en wie we willen bereiken. En uiteraard is ook aangegeven wat het organiseren van de Landschapstriënnale 2020 het (Midden) Brabantse Landschap na 2020 kan, zal en moet opleveren.

Uit het enthousiasme, de medewerking en de ondersteuning die wij in dit eerste half jaar ervaren hebben concluderen wij dat velen met ons in 2020 het (Midden) Brabantse Landschap lokaal, provinciaal en (inter) nationaal daadwerkelijk ‘op de kaart willen zetten’.

Met dit Ambitiedocument in de hand willen wij in de komende tijd samen met u, parents, partners, sponsoren en vrienden, uit Brabant en verder, bekijken hoe wij op basis van onze voornemens enerzijds en uw initiatieven, ideeën en vooral het enthousiasme anderzijds tot uitwerking van een concreet en aansprekend programma voor de LT2020 en de organisatie ervan kunnen komen.

Wij vertrouwen daarbij niet alleen op “Ons Brabantse Land”, maar ook op “Land” daarbuiten, onder het motto ‘Op naar Brabant’.

Yvo Kortmann
Voorzitter Nationaal Landschap Het Groene Woud en Van Gogh Nationaal Park i.o.

Eric Luiten
Voorzitter Stichting Landschapstriënnale

 

Deel dit bericht