Publicatie ‘Het Volgende Landschap’

Publicatie ‘Het Volgende Landschap’

In de publicatie Het Volgende Landschap doet chroniqueur Fred Feddes in detail verslag van de inzichten, stellingnamen, dilemma’s en open vragen tijdens de Landschapstriënnale 2017. Tijdens de triënnale is de naderende megaverbouwing van het Nederlandse landschap een maand lang van alle zijden belicht. Het landschap van de Metropoolregio Amsterdam, en de Haarlemmermeer in het bijzonder, fungeerde als casus voor deze vraagstukken die iedere Nederlander zullen raken.

Het leverde een staalkaart op van kennis en inzichten over de afzonderlijke megaopgaven, en een beginnend portfolio van mogelijke ontwerpoplossingen. In Het Volgende Landschap reflecteert een keur van betrokkenen op de bevindingen. Ook de triënnale als publieksevenement is in beeld gebracht. Het resultaat is een onmisbare gids op de onzekere weg naar het volgende landschap.

Het boek Het Volgende Landschap is maandag 28 mei 2018 aangebondenaan Jaap Bond (gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ) en Tom Horn (wethouder gemeente Haarlemmermeer). Een panel ging in debat over de vraag ‘Hoe gaat Nederland en de Metropoolregio Amsterdam aan de slag?’ Met Esther Agricola (directeur Ruimte en Duurzaamheid, gemeente Amsterdam), Berno Strootman (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving), Sylvo Thijsen (directeur Staatsbosbeheer), Emiel Reiding (directeur Nationale Omgevingsvisie, BZK) en interactie met publiek. Het debat werd gemodereerd door Eric Luiten (voorzitter Stichting Landschapstriënnale) en Paul Gerretsen (Vereniging Deltametropool).

Klik om te vergroten

 

Het Volgende Landschap is een uitgave van Stichting Landschapstriënnale en Vereniging Deltametropool. Klik hier om te bestellen.

Deel dit bericht