“Dunbevolkte gebieden worden woonbaar gemaakt.”

“Dunbevolkte gebieden worden woonbaar gemaakt.”

In de toekomst kijken, is niet alleen moeilijk, maar vaak ook een beetje ongemakkelijk. Wat tref je er aan? En kun je wel iets zeggen over de toekomst? Hoe ziet het landschap er volgend jaar uit, en hoe over vijf jaar, tien of zelfs 100 jaar?

Minke (13 jaar) blijft dicht bij deze tijd. Ze is positief over bepaalde ontwikkelingen, maar legt ook uit wat er moet gebeuren om van de toekomst een goede toekomst te maken.

“Ik vind dat er heel veel goede ideeën voor de toekomst worden bedacht, bijvoorbeeld tijdens de Klimaattop in Parijs. Maar nu is er nog niet zo veel veranderd en dat is wel jammer. Er zijn ook ideeën die wel uitgevoerd worden, zoals twee hele lange buizen op het water die plastic soep naar een platform brengen waar het wordt gerecycled. Wat ik zelf hoop is dat zo veel mogelijk elektriciteit in de wereld met zonnepanelen wordt opgewekt. Verder denk ik dat gebieden die nu dunbevolkt zijn, omdat er bijvoorbeeld water- of voedseltekort is, bewoonbaar worden gemaakt. Dan is er meer ruimte in de wereld voor mensen en dieren. Volgens mij hebben de huizen in de toekomst veel glas, wekken zelf energie op en veel mensen hebben een moestuin bij hun huis.”

Dankjewel Minke voor jouw inspirerende visie!

Deel dit bericht