“Elk huis heeft een robotje en iedereen zijn eigen vliegtuigje.”

“Elk huis heeft een robotje en iedereen zijn eigen vliegtuigje.”

In de toekomst kijken, is niet alleen moeilijk, maar vaak ook een beetje ongemakkelijk. Wat tref je er aan? En kun je wel iets zeggen over de toekomst? Hoe ziet het landschap er volgend jaar uit, en hoe over vijf jaar, tien of zelfs 100 jaar?

Britte (10 jaar) heeft daar helemaal geen moeite mee. Integendeel, ze ziet het zelf heel goed voor zich. Ze heeft er zelfs tekeningen van gemaakt.

“Ik denk dat in de toekomst alle auto’s en huizen zonne-energie hebben. En dat elk huis een robotje heeft. Dus als je iets vraagt dan kan die de tv of de oven aandoen. En dat mensen ook op andere planeten wonen en dan gaan zij op vakantie naar de aarde. Of wij gaan op vakantie naar een andere planeet. Maar er zijn ook planeten daar ga je nooit naar toe want dat is te ver weg. Dat duurt wel een eeuw. De huizen zijn dan halfronde bollen met een glazen dak. Dan zie je de sterren en de maan. En de planten en groenten op andere planeten zien er anders uit en ze smaken ook anders dan op aarde. Iedereen heeft zijn eigen kleine vliegtuigje. Een soort helicopter maar dan in het klein en dan kan je overal naar toe vliegen. Ik denk dat er minder natuur is. Maar in sommige landen is nog wel natuur van vroeger en dat is heel bijzonder en daar gaat dan iedereen naar toe.”

Dankjewel Britte voor je mooie visie en prachtige tekeningen!

Deel dit bericht