Helend Landschap

De helende werking van de zee en bergen voor de gezondheid van mensen is algemeen bekend. Dichtbij huis vinden we ook landschappen die ons helpen te ontspannen: van je eigen tuin tot nationale parken. Helend landschap heeft als missie om het maatschappelijk draagvlak voor het landschap als helende kracht voor de gezondheid van mens en natuur te vergroten. Het richt zich daarbij op de ondersteuning van de maatschappelijke beweging. Het Van Gogh Nationaal Park is een gebied met grote potentie om landschap en gezondheid aan elkaar te koppelen. Zo werd Vincent van Gogh voor zijn werk geïnspireerd door het Brabantse Landschap, maar had hij de natuur ook hard nodig voor zijn mentale gezondheid. Als opmaat naar de Landschapstriënnale 2021 wordt in oktober 2020 een helend landschap dag in het Van Gogh Nationaal Park georganiseerd met verrassende activiteiten. 

Betrokken partijen: Nature For Health (NFH – leadpartner) Broedplaats Steenfabriek Udenhout, Kunstloc Brabant, Rabobank Hart van Brabant en 18 andere partijen (lokaal tot internationaal).

Locatie: Inspiratie Centrum NFH te Berkel-Enschot, Broedplaats de Steenfabriek Udenhout en mogelijk Landgoed Haarendael te Haaren. 

Locatie Helend Landschap op de kaart

Op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Follow us
#landschapstriennale

© Landschapstriennale | Privacy statement