Hoe ziet het landschap van de toekomst er volgens jou uit? Tijn (8 jaar) weet het wel.

Hoe ziet het landschap van de toekomst er volgens jou uit? Tijn (8 jaar) weet het wel.

Het thema van de Landschapstriënnale 2017 is: Het Volgende Landschap. Wat is het landschap van de toekomst? Hoe gaat onze leefomgeving er de komende decennia uitzien? Wie gaat ervoor zorgen? Wat zijn de drijvende krachten achter de veranderingen in het landschap? Wie brengt dit tot stand? 

In de toekomst kijken, is niet alleen moeilijk, maar vaak ook een beetje ongemakkelijk. Wat tref je er aan? En kun je wel iets zeggen over de toekomst? Hoe ziet het landschap er volgend jaar uit, en hoe over vijf jaar, tien of zelfs 100 jaar?

Doe mee!

Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën over het landschap van de toekomst.
Stuur een korte quote van maximaal 3 zinnen naar communicatie@landschapstriennale.com
Voeg er een foto bij van jezelf. Indien je dit niet wilt, zoeken wij een passende foto bij jouw verhaal.

De quotes worden binnenkort gepubliceerd op deze website en social media kanalen.

Inspiratie nodig? Lees hier de toekomstvisie van Tijn (8 jaar) die heel ver durfde te kijken:

“Veel minder natuur, maar wel ondergrondse wegen”

“In de toekomst, dan is er veel minder natuur en zijn er veel meer gebouwen. Ik denk dat de steden wit en modern zijn, omringd met water. De huizen hebben veel ramen en muren van een ander materiaal dan steen. Wat voor materiaal dan wel, dat weet ik niet.

Omdat het landschap vol is, zijn er meer ondergrondse wegen gemaakt. Ik denk dat er in 2040 alleen nog maar hybride en elektrische auto’s rondrijden. In 2060 gaan we de lucht nog meer gebruiken. Misschien zijn er dan nog meer vliegtuigen, raketten en spaceshuttles.

Wat wel jammer is, is dat de natuur niet meer dicht bij de steden ligt. Wel zijn er jungles in de verte. Alleen daar zijn er dieren. Dat betekent dat er over de hele aarde minder dieren zijn, en dat vind ik geen leuk idee.

De mensen zijn ongeveer hetzelfde als nu, maar die hebben andere kleren aan. Hoe die kleren eruit zien? Wat er dan in de mode is!”

Deel dit bericht