‘Huizen met veel kamertjes om het knus te maken’

‘Huizen met veel kamertjes om het knus te maken’

In de toekomst kijken, is niet alleen moeilijk, maar vaak ook een beetje ongemakkelijk. Maar niet voor Lyra (9 jaar), zij durft maar liefst 100 jaar vooruit te kijken. Door haar ogen tref je een bijzonder ‘straatbeeld’ aan. 

“Over honderd jaar denk ik dat er niet heel veel maar wel heel mooie natuur zal zijn. Allemaal mooie soorten groen en een mooie lucht, mooi blauw en een zonnetje, geen wolkjes. Veel zwembadjes in de tuinen. Veel straten en gebouwen van steen en hout. Veel winkels, maar dat zijn dan grote winkels, grote bedrijven en meer bekende merken. Er komen ook nieuwe trends met kleding.

Mooie huizen, met mooie daken en veel mooie kleuren. De huizen zijn groot met veel kamertjes om het knus te maken. Op de waddeneilanden zijn mooie duinen en mooie strandtentjes. Je kan ook sneller naar andere landen reizen, met snellere vliegtuigen.

Ik denk dat je op het strand ook meer dieren zal vinden, levende en dode omdat er steeds meer dieren bij komen. Er worden meer natuurgebieden beschermd en dieren worden minder snel dood gemaakt. Er zijn dan ook nieuwe soorten groente en fruit.

Er zijn zelf rijdende auto’s want daar zijn ze al mee bezig. Ik denk dat bijna alle huizen en auto’s dan zonnepanelen hebben.”

Dankjewel Lyra voor jouw mooie visie op de toekomst!

Deel dit bericht