‘Landscape meets Design’ tijdens Dutch Design Week

‘Landscape meets Design’ tijdens Dutch Design Week

Op 23 oktober 2019, tijdens de Dutch Design Week 2019, vindt op Strijp-S in Eindhoven de presentatie plaats van het programma voor de Landschapstriënnale 2020. In de ‘Landscape meets Design’-bijeenkomst schetsen de initiatiefnemers van de vijfde Landschapstriënnale voor het eerst voor een breder publiek wat er volgend jaar, in september 2020 allemaal op de planning staat in Brabant.

Anderhalf jaar lang hebben de organisatoren (Stichting Landschapstriënnale en Stichting Van Gogh Nationaal Park i.o.) achter de schermen gewerkt aan het betrekken van partners en het samenstellen van een aantrekkelijk programma, opgebouwd rond het thema ‘High Green – Innovating the Landscape’. De Dutch Design Week – waar alles draait om ‘ontwerpen voor de toekomst’ – is hét moment om de wereld te vertellen hoe de Landschapstriënnale het landschap van de toekomst wil vormgeven.

Presentaties voor genodigden en pers

De presentatie op 23 oktober a.s. wordt een interactieve bijeenkomst in het Dutch Design Week-paviljoen van de provincie Noord-Brabant bij het Ketelhuisplein op Strijp-S. Daar vindt de bijeenkomst plaats voor genodigden en de pers. Hier vertelt onder anderen ontwerper Marco Vermeulen (tevens curator van de triënnale) over aanleiding, doel en thema van de Landschapstriënnale 2020. Daarnaast deelt Daniel Raven Allison van National Park City London een verhaal uit de praktijk van het ‘metropolitane landschap’.

Landschapslaboratoria

De ‘ruggengraat’ van de naderende Landschapstriënnale wordt gevormd door tien Landschapslaboratoria op tien verschillende locaties in en rond het Van Gogh Nationaal Park i.o. Op elke locatie staat dan een dag lang een maatschappelijke ontwikkeling centraal die van grote betekenis is voor het landschap van de toekomst. Tijdens de presentatie op de Dutch Design Week lichten vertegenwoordigers van vijf Landschapslaboratoria alvast een tipje van de sluier op over het hoe en waarom van hun verkenning.

Fotograaf: Peter Cox

Deel dit bericht