In een crash coursecircular landscapes en een round table met prominente gasten, delen en bespreken we de laatste inzichten in de rol van het landschap bij het streven naar gesloten productie- en consumptieketens in de metropolitane context.
Welke bijdrage aan en van de circulaire economie kunnen we verwachten van de sectoren die traditioneel tot de bewoners en gebruikers van het buitengebied worden gerekend?
Zijn dat de land- en tuinbouw, de bedrijventerreinen, het bos- en natuurbeheer, de openluchtrecreatie, het waterbeheer?
En hoe zetten we deze ontwikkelingen om in kansen voor landschappelijke kwaliteit?
U bent van harte welkom mee te praten!
Na afloop is er een gratis lunch tot 13.00 uur.
Sprekers
De Crash Course wordt gegeven door Reinoud Fleurke (Manager gebiedsontwikkeling, SADC)
Timo van Tilburg (Hoofd Strategisch Centrum, Hoogheemraadschap van Rijnland)
Arjan van Timmeren (Wetenschappelijk Directeur, AMS)
Eduard de Visser (Directeur Strategie en Innovatie, Port of Amsterdam)
De moderator voor de Round Table is Natasja van den Berg (Tertium)
Biografieën sprekers
Reinoud Fleurke (1982) is Manager Gebiedsontwikkeling en lid van het Strategie Team van SADC. Hij is verantwoordelijk voor het samenbrengen van de verkoop & ontwikkelingsprocessen van SADC-locaties. Daarnaast is hij als projectdirecteur betrokken bij verschillende gebiedsontwikkelingen.
Paul Bos groeide op als boerenzoon, vertrok op z’n twintigste om journalist te worden, werkte in de media en daarna in het bedrijfsleven en was oprichter van een adviesbureau. Toen vroeg zijn vader of hij de boerderij wilde overnemen. Dat deed hij. Inmiddels runt hij als Boer Bos een multifunctionele boerderij, is bedenker van de AirPortFarm, adviseur van bestuurders en beleidsmakers, en verzorgt op de boerderij inspiratieprogramma’s voor leidinggevenden die ‘last hebben van kuddegedrag’.
Angeline Kierkels (1964) is jarenlang actief geweest als interim manager en consultant en sinds 2010 werkzaam bij Meerlanden. Sinds 2015 is zij hier algemeen directeur. Grondstoffen- en energiebedrijf Meerlanden zet zich in voor een circulaire samenleving. Een samenleving waarbij de openbare ruimte ook leverancier is van grondstoffen en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen. Angeline Kierkels gelooft in haar missie ‘samen sneller circulair’. Dit vraagt lef, ambitie en omdenken. Daarnaast heeft zij diverse nevenfuncties als bestuurder.
Timo van Tilburg (1956) heeft na zijn studie Milieukunde geruime tijd gewerkt op het gebied van Milieu en Ontwikkeling, een samenwerkingsproject van de Leidse universiteit met Kameroen en de Filippijnen. Daarna bij de vereniging Natuurmonumenten, als directiesecretaris en manager in de provincie Gelderland. Na een reis langs verschillende adviesbureaus, CE Delft, BVR en MWH/Syncera, waarbij meervoudig duurzaam landgebruik, gebiedsontwikkeling en mutual gains centraal stonden, aangekomen bij het Hoogheemraadschap van Rijnland.
Arjan van Timmeren (1969) is hoogleraar aan de TU Delft, Faculteit Bouwkunde, voor de leerstoel Environmental Technology & Design in de afdeling Urbanism. Daarnaast is hij Wetenschappelijk Directeur van het AMS Institute. Hiervoor werkte hij bij meerdere grote bureaus in binnen- en buitenland. Zijn werk richt zich sterk op onderzoek en projecten in het domein van Circulariteit en Stedelijk Metabolisme. Hij heeft daarnaast zitting in diverse (inter-)nationale stuurgroepen, wetenschappelijke adviescommissies, kwaliteitsteams en expertpanels.
Eduard de Visser (1975) is Hoofd Strategie & Innovatie van Havenbedrijf Amsterdam. Hij is verantwoordelijk voor de lange termijn planontwikkeling en strategie, de aandeelhoudersrelatie en innovatieagenda. Hiervoor was Eduard o.a. verantwoordelijk voor de verzelfstandiging van het Havenbedrijf, de uitrol van de internationale activiteiten van de haven en de vastgoedontwikkeling. Hij is commissaris bij Portbase en kerngroep lid van de Amsterdam Logistics Board. Eerder was hij werkzaam als strategy consultant bij Deloitte en Ernst & Young.