PRE PROGRAM – Summer Challenge – The Next Landscape

Deze zomer organiseert het Podium voor Architectuur i.s.m. de Provincie Noord Holland en Metropoolregio Amsterdam een Summer Challenge: The Next Landscape, speciaal voor leerlingen in de leeftijd van 12 – 17 jr en 18 – 22 jr. De opdracht: ga deze zomer op pad met je camera en leg het toekomstbeeld van het landschap vast op film of met animatie.

De prijs

De beste inzendingen worden beloond met een Go Pro HERO5 en worden daarnaast geëxposeerd op de Landschapstriënnale die vanaf 9 september 2017 plaatsvindt in PARK21. Voor de leerlingen een super mooie kans om hun portfolio aan te vullen en hun werk te laten zien aan een groot publiek!

De uitdaging

Hoe zie jij het landschap van de toekomst? Hoe gaat het landschap eruit zien na de energietransitie? Wat voor rol spelen veranderingen in mobiliteit en infrastructuur op de beleving van het landschap? Hoe ontwikkelt een metropoolregio zich in samenspraak tussen bebouwd en onbebouwd landschap? Waar houdt de stad op en begint het landschap? Hoe beschermt Nederland zich tegen het stijgende water, de zakkende grond en de verzilting? Wat is de betekenis van het productielandschap?

Ga op pad met je camera en leg jouw toekomstbeeld van het landschap vast op film of in een animatie van 25 – 40 seconden.

De jury

Onder leiding van landschapsarchitect Ben Kuipers (voorzitter NVTL) kiest een deskundige jury de 10 beste inzendingen binnen de categorie 12-17jr en binnen de categorie 18-22jr:

  • Krijg een plaats in de expositie op de Landschapstriënnale in september 2017 in de Haarlemmermeer.
  • Jouw video wordt onderdeel van een online presentatie op YouTube
  • Deelname is natuurlijk een bijzondere toevoeging aan je portfolio.

Prijsuitreiking 9 september a.s.

Op 9 september tijdens de Landschapstriënnale in PARK21 wordt de grote prijswinnaar per leeftijdscategorie bekend gemaakt. Ga jij de challenge aan en win jij die GoPro Hero5?

Zo doe je mee:

Plaats jouw inzending in een Dropbox voor 14 augustus a.s. met info@podiumarchitectuur.nl o.v.v. The Next Landscape. Vermeld je naam, leeftijd, e-mailadres, telefoonnummer en beschrijf jouw toekomstbeeld in maximaal 30 woorden. De 10 geselecteerde inzendingen per leeftijdscategorie krijgen voor 5 september een persoonlijk bericht.

Aanleverspecificaties
Lengte: Korte video tussen de 25 en 40 seconden
Resolutie: 1280 x 720 (16:9 HD) of 640 x 480 (4:3 SD)
Formaat: H.264, MPEG-2, MPEG-4 of MOV
Maximale grootte: 1 GB
Een aftiteling met naamsvermelding en de locatie van je film.

Beoordelingscriteria
De films worden door een deskundige jury beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:

  • Verbeelding van en visie op The Next Landscape
  • Techniek en visuele aspecten
  • Verhaal
  • En natuurlijk of er voldaan is aan de aanleverspeci caties

Voorwaarden
Je stemt ermee in dat jouw film rechtenvrij gepubliceerd mag worden via de website en social media kanalen van The Next Landscape, de Landschapstriënnale en Podium voor Architectuur, MRA/ provincie Noord- Holland.

ma 26 jun | ma 14 aug - Hele dag

Thema

Locatie

Landgoed Kleine Vennep Hoofdlocatie
Hoofdweg 1041
Hoofdlocatie: Nieuw-Vennep

Link naar route en kaart
Toegangsprijs:
Aanmelden verplicht