Tentoonstelling Raymond Barion

Het Kunstfort organiseert in Vijfhuizen de prachtige tentoonstelling Raymond Barion – Parallel Perspectives. Dit overzicht van de Belgisch-Nederlandse kunstenaar Raymond Barion (Valkenburg, 1946) toont schilderijen, tekeningen, studies en ruimtelijke objecten. De desolate landschappen, met karakteristieke elementen van neon en architectuur, maakt hij sinds 1980. Vol verlaten machinerie, mythische decors en alternatieve toekomstvisies kunnen ze gezien worden als een rake voorspelling van de onrust van vandaag.

Het werk van Barion is magisch, bedachtzaam en sensitief – een eindeloos dromen in isometrische perspectieven. Dat maakt zijn oeuvre zowel tijdloos als actueel: de kunstenaar toont een wereld waarin het militaire de natuur verdringt, precies zoals de artificiële omgeving van het Kunstfort dat doet. De combinatie van bouwkundige, pragmatische tekentechnieken enerzijds, en anderzijds de sublieme landschappen, is bijzonder en uniek.

Raymond Barion is opgeleid in België en woont daar ook het grootste deel van zijn leven. Hij is een intellectueel en theoreticus die zeer de tijd neemt voor zijn werk. Iemand die ook jarenlang vanuit zijn Antwerpse huis heen en weer pendelt naar de St. Joost Academie in Breda om daar generaties kunstenaars – inmiddels gevestigde namen – te doceren. Zijn eigen werk is recenter ‘ontdekt’, en wordt sindsdien internationaal bejubeld.

Openingstijden tentoonstelling
ma–wo, vrij–zo 13.00 –17.00 uur (donderdag gesloten)

Tip
Combineer een bezoekje aan deze tentoonstelling met een excursie Waterwandelen Fort bij Vijfhuizen. Laag in het water, met je voeten in de modder en je zintuigen op scherp verken je het polderlandschap op een ongewone manier. Klik hier voor meer informatie.

di 5 sep | zo 17 sep - 13:00 - 17:00

Thema

Locatie

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1
Vijfhuizen

Link naar route en kaart
Toegangsprijs: gratis