Toekomstsessie The Future of Worklife

De Landschapstriënnale viert het (toekomstig) Nederlandse landschap. Een prachtig moment om na te denken over de kwaliteit van werklocaties. Hoe ziet de toekomst van de bedrijventerreinen in Noord-Holland eruit?

Hoe willen wij dat onze werklocaties in de toekomst onderdeel van dit landschap uitmaken? Hoe zorgen wij samen voor een sterke concurrentiepositie? Hoe boeien we de bedrijven en binden we de werknemers van de toekomst aan ons? Hoe komen we tot een betere kwaliteit van onze terreinen? Hoe zorgen we ervoor dat we over 10 jaar ook nog toekomstbestendig zijn? Welke concrete acties moeten we nu op pakken, om de kwaliteit van morgen te borgen?

Laat je inspireren door een trendstrateeg. Deel je ambities. Werk samen aan een kwaliteitsslag. Versterk de concurrentiepositie, om zo onze gezamenlijke regio tot topmilieu van de wereld te maken.

Trendlezing the future of worklife

Bedrijventerreinen worden ontwikkeld om de toekomst van ruimte te voorzien. Ze bieden speelruimte voor startende ondernemers, groeiende bedrijven, co-creërende consortia, oude en nieuwe markten. De ontwikkelsnelheid van bedrijventerreinen loopt niet synchroon met de ontwikkelsnelheid van diezelfde ondernemers en vooral de wereld. Want de wereld staat nooit stil. Technologie, ecologie, demografie, sociologie en politiek: op alle terreinen zijn continu verschuivingen te signaleren.

Het is dus zinvol je af te vragen bij het ontwikkelen van een bedrijventerrein in welke wereld dit terrein over 10 jaar, of over 20 jaar zich bevindt. Hoe mensen dan willen dat hun producten worden geproduceerd, hoe ze willen wonen en werken. En vooral: wat dit betekent voor het nu. Jeanneke Scholtens ((trendwatcher Buro Zorro)) neemt u mee op weg naar de toekomst.

PROGRAMMA

08.30 uur      Inloop met broodje en koffie
08.45 uur     Introductie door Jeanet van Antwerpen, directeur SADC
09.00 uur     Trendpresentatie The Future of Worklife, door Jeanneke Scholtens – trendwatcher en strateeg
09.40 uur      Toekomstafels, waar we in groepen de toekomst vormgeven
11.00 uur     Plenaire terugkoppeling
11.30 uur    Einde, napraat-moment, broodje voor onderweg

Graag schrijven wij samen met u toekomst!

Jeanet van Antwerpen, SADC
Guido Scholtens, Bedrijventerrein Zevenhuis
Ellen Nieuweboer, Gemeente Amsterdam

do 21 sep - 08:30 - 11:30

Thema

Locatie

Landgoed Kleine Vennep Hoofdlocatie
Hoofdweg 1041
Hoofdlocatie: Nieuw-Vennep

Link naar route en kaart
Toegangsprijs: gratis
Aanmelden verplicht