Trekvaarten Haarlem – Halfweg – Amsterdam

De trekvaarten Haarlem – Halfweg – Amsterdam zijn opgenomen als aquapunctuurpunt in de ‘Visie op waterrecreatie in Noord-Holland 2030’ van de Provincie Noord-Holland. Het weer “in de vaart brengen van de trekvaarten” kan ervoor zorgen dat er een extra oost-west vaarverbinding wordt gerealiseerd voor de kleine recreatievaart, in plaats van over het Noordzeekanaal. Het realiseren van meer vaarrondjes is ook een onderdeel van het actieprogramma van de Metropoolregio Amsterdam. Daarnaast is het terugbrengen en/of bevaarbaar maken van vaarwegen een extra ruimtelijke kwaliteit bij gebiedsontwikkeling.

Aan de kant van Haarlem en Amsterdam is er bestuurlijke wil en zijn er gebiedsontwikkelingen die dit thema meenemen en/of mogelijkheden bieden voor realisatie. Halfweg is het knooppunt tussen beide trekvaarten,.Hier ligt op dit moment ook de beperking voor een aansluiting van bijvoorbeeld de trekvaart uit Amsterdam op de Ringvaart. Dit is vooralsnog nog geen aandachtspunt van de gemeente.

Doel van de bijeenkomst is het verbinden van de verschillende gebiedsontwikkelingen die bijdragen aan de realisatie van de trekvaarten (een stip op de horizon met een overall strategie voor de lange termijn, waarin de som van lokale acties samen het geheel vormt),het formuleren van voorwaarden die nodig zijn voor een bestuurlijk commitment en het in kaart brengen van de (on)mogelijkheden in Halfweg (met de aansluiting op de Ringvaart ).

Zo kan het aquapunctuurpunt een stap verder geholpen worden.

Sprekers

Max van Aerschot gemeente Haarlem
Sybren v.d. Busken gemeente Haarlem
Alex Rohof recreatie Noord-Holland

Organisatie

Provincie Noord-Holland i.s.m. betrokken gemeenten

Partners

Waterschappen
Recreatieschap Spaarnwoude
Recreatie Noord-Holland
RWS Infra, Prorail
Cobraspen

ma 11 sep - 11:30 - 14:00

Thema

Locatie

Landgoed Kleine Vennep Hoofdlocatie
Hoofdweg 1041
Hoofdlocatie: Nieuw-Vennep

Link naar route en kaart
Toegangsprijs: gratis