Landschapstriënnale 2017 in PARK21

Landschapstriënnale 2017 in PARK21

Na drie jaar keert de Landschapstriënnale terug, ditmaal op de bodem van PARK21, Haarlemmermeer. De Landschapstriënnale is een driejaarlijkse manifestatie om het landschap te vieren, maar ook om bewustzijn van de waarde, betrokkenheid en samenwerking bij beheer en ontwikkeling van ons landschap te versterken bij het publiek én professionals.

Een manifestatie waar actuele thema’s op de agenda worden gezet. De Landschapstriënnale is in 2008 ontstaan in Apeldoorn, vond in 2011 plaats bij radio Kootwijk en in 2014 in Park Lingezegen. Nu is PARK21 gastlocatie.

PARK21

Tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp ligt een gebied van duizend hectare waar op basis van een samenwerking tussen partijen stap voor stap een vrijetijdslandschap ontstaat, een verbinding tussen stad en land. PARK21 is een initiatief van de Gemeente Haarlemmermeer en maakt deel uit van de Metropoolregio Amsterdam. Het eerste deel van het park is al in gebruik. Meer informatie over dit bijzondere gebied vind je op http://www.park21.info

Thema: Het Volgende Landschap

Thema van de Landschapstriënnale 2017 is: Het volgende landschap. Wat is het landschap van de toekomst? Hoe gaat onze leefomgeving er de komende decennia uitzien? Wie gaat ervoor zorgen? De kwaliteit van het volgende landschap is de verantwoordelijkheid van velen. Aan het einde van de Landschapstriënnale 2017 wordt daarom de Verklaring van Kleine Vennep gelanceerd. Een manifest waarin een aantal belangrijke partijen hun verbondenheid met het volgende landschap onderstrepen en hun verantwoordelijkheid voor de kwaliteit daarvan bevestigen.

Deel dit bericht