Landschapstriënnale uitgesteld naar april 2021

Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. Voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt en er graag is. De 5e editie van de Landschapstriënnale heeft als thema ‘High Green, Innovating the Landscape’ en Van Gogh Nationaal Park in Noord-Brabant is de gastlocatie. De Landschapstriënnale zou in september 2020 plaatsvinden, maar gezien de huidige situatie rondom COVID-19 hebben we besloten om het evenement te verplaatsten naar april 2021.

Landschapstriënnale blijft zichtbaar

Natuurlijk is het vervelend om het evenement te moeten verplaatsen’, zegt Yvo Kortmann, voorzitter van de Landschapstriënnale 2020, ‘maar we zijn er na zorgvuldige overweging van overtuigd dat dit de beste keuze is. Met grote inzet van de vele lokale partners is er reeds hard gewerkt aan een inhoudelijk sterk programma. In de komende maanden zullen verschillende kleinere activiteiten er bovendien voor zorgen dat de Landschapstriënnale zichtbaar blijft. Zodat we in april 2021 een evenement kunnen neerzetten dat de verwachtingen overtreft. We adviseren geïnteresseerden om ons te blijven volgen via de website, social media en de nieuwsbrief.’

Breed gedeelde landschapsdiscussie

Samen met ontwerpers, experts, bewoners, ondernemers, kunstenaars, agrariërs en beleidsmakers grijpen we in april 2021 de uitdaging aan om tijdens de Landschapstriënnale een breed gedeelde landschapsdiscussie te realiseren. In verschillende Landschapslaboratoria, verspreid over het Van Gogh Nationaal Park, bekijken we een maand lang hoe moderne nutsfuncties – logistieke loodsen, windmolens, woonwijken, alternatieve vormen van landbouw – net als in het verleden kunnen leiden tot prettige en mooie landschappen. Maar ook tot landschappen die economisch weer aan waarde kunnen winnen. Waardoor we ze als vanzelf kunnen overhevelen naar volgende generaties, en wellicht iets minder hoeven terug te grijpen op kostbare maatregelen voor bescherming en behoud. De exacte programmering van de uitgestelde Landschapstriënnale volgt later dit jaar en wordt (onder andere) op de website gepubliceerd.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Op de hoogte blijven van ons programma?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Follow us
#landschapstriennale

© Landschapstriennale | Privacy statement